Authenticator 2FA · Prywatność
Usuwanie danych
WWWveilig Authenticator nie ma konta, które można by zamknąć: nie ma nazwy użytkownika ani hasła, a aplikacja jest połączona wyłącznie z systemami, z których już korzystasz. Swoje dane możesz usunąć na trzy sposoby.
Ostatnia aktualizacja: 3 listopada 2026
To jest tłumaczenie niderlandzkiej wersji tej strony. W razie rozbieżności obowiązuje wersja niderlandzka.
1. Usuń jedno konto z telefonu
W aplikacji: Ustawienia → dane konto → Usuń.
Spowoduje to natychmiastowe skasowanie tajnego klucza z twojego telefonu i odłączenie telefonu od tego konta na serwerze. Dany system nie będzie już mógł wysyłać ci próśb o zatwierdzenie, a twoje kody do niego przestaną działać.
2. Usuń wszystko z telefonu
W aplikacji: Ustawienia → Zresetuj ten telefon.
Spowoduje to skasowanie wszystkich tajnych kluczy i połączenia telefonu. Na telefonie nie zostaje nic, czego można by użyć.
3. Poproś nas o usunięcie zapisu na serwerze
Kroki 1 i 2 odłączają twój telefon i usuwają tajny klucz. Zapis połączenia i dziennik bezpieczeństwa pozostają do czasu ich wygaśnięcia (patrz niżej). Jeśli chcesz, aby zostały usunięte wcześniej, napisz na adres privacy@wwwveilig.nl z adresu powiązanego z kontem albo poproś o to administratora systemu, do którego się logujesz.
Napisz, którego systemu to dotyczy, abyśmy mogli odnaleźć zapis. Odpowiemy w ciągu 30 dni, zgodnie z wymogami RODO.
Co jest usuwane i kiedy
- Tajny klucz na telefonie: natychmiast, gdy usuniesz konto w aplikacji (po żądaniu usunięcia danych już go tam nie ma).
- Tajny klucz na serwerze: natychmiast, w obu przypadkach.
- Token powiadomień push: natychmiast, w obu przypadkach.
- Połączenie między telefonem a systemem: natychmiast, w obu przypadkach.
- Dziennik bezpieczeństwa (zdarzenie, czas, adres IP): po usunięciu konta w aplikacji jest zachowywany i automatycznie usuwany po 180 dniach; po żądaniu usunięcia danych jest usuwany natychmiast.
Nie możemy usunąć twojego konta w systemie, do którego się logujesz: to odrębny system, prowadzony przez jego administratora. Usunięcie uwierzytelniania dwuskładnikowego nie zamyka tego konta.
Więcej o tym, co przechowuje aplikacja: polityka prywatności WWWveilig Authenticator.